Skolens historie


Rudolf Steiner Skolen i Hjørring blev oprettet af Inger og Børge Pehrson 1979, og havde således 30 års jubilæum i år 2009. Skolen blev i sin tid grundlagt på Åstrupvej i Skt. Knudsby under meget primitive forhold i et gammelt stuehus til den nedlagte Vandstedgård. Snart blev der behov for en pavillon og byggede den nuværende grønne pavillon, der nu rummer vuggestuen. Den blev konstrueret således, at den kunne skilles ad, hvis der blev brug for at flytte den. I 1983 flyttede skolen til V. Thirups marker foran den daværende produktionsskole.
hjorringNySteiner_2016_skole_2.png
Straks begyndte man at bygge den næste bygning, som siden har været rammen om børnehaven. Steen Værge, der havde tegnet den grønne pavillon, tegnede også denne bygning. Den er bygget i en særpræget stil med træ udvendig og molersten indvendig. Det giver et fortrinligt miljø.

Stenbygningen med klasselokaler og sal er bygget i tre faser og har en meget dristig arkitektur, som Steen Værge har skabt. Klasseværelserne er sekskantede med højt loft, som følger det udvendige tags hældning. Indvendig er væggene af molersten, som akkumulerer varme og fugtighed og dæmper lyden. Den midterste del blev bygget i første fase, og senere byggedes nordenden til og i 1987-88 blev salen indviet. Salen er først og fremmest bygget omkring scenen, hvorfra eleverne viser forskelligt fra den alsidige undervisning. Salen bruges til eurytmi, musik, og Idræt.
hjorringNySteiner_2016_skole_1
I skoleåret 92-93 blev der købt en pavillon af Sindal kommune. Denne pavillon fik 1998 en tilbygning, tegnet af Steen Værge, som nu bruges til en SFO. Tilbygningen skjuler nu pavillonens kasseagtige form og kalder på en ny tilbygning til fysik og en udvidelse af sløjdlokalet. SFO’en fungerer godt i tilbygningen, der har yderst vellykkede miljøkvaliteter. Bygningen i dens nuværende form rummer børnehaveklassen, et køkken, et sløjdlokale, SFO’en og vores fælles kontor.

Naturgrunden byder på mange varierede legemuligheder. De store og de små blandes og leger med hinanden på tværs af klasserne. Vi har den oplevelse, at der ikke er brug for det store udbud af legeredskaber, fordi børnene ustandselig opfinder lege, der udspringer fra pladsens rummelighed, skoven med mere. Frikvarteret er lige så vigtigt som skoletimerne. I 2006 valgte forældre og bestyrelsen at starte en foryngelsesproces af skolen, så skolen, også i fremtiden, kan være det bedste sted at være og lære for livet. Skolens nye navn, Hjørring Ny Steiner, skal ses som et udtryk for denne proces, og at det ikke længere kun er en skole, men er et tilbud med vuggestue, børnehave, skole og fritidsordning.hjorringNySteiner_2016_skole_3.png

Pt har vi planer om at udvide skolen med yderligere 200 m2.